Over Oostende Maritiem

In Oostende – de échte stad aan zee - heb je zoveel vaarbelevenissen, maritieme attracties en evenementen voor het grote publiek.  Maar ondanks die diversiteit en de lovende reacties, bleken vele activiteiten en evenementen te weinig bekend bij het grote publiek.  Er was dus noodzaak aan een goede communicatie rond dit aanbod.

In 2013 nam de Captain Blue (ex rederij Franlis) het voortouw en zette alle maritieme spelers rond de tafel, om het aanbod gezamenlijk te bundelen tot een maritiem netwerk en deze te gaan promoten.  Het resultaat was er in de zomer van 2014 : Oostende Maritiem is een nieuw infokantoor en ticketverkooppunt voor tochten op zee, maritieme attracties en evenementen.  Het infopunt ligt centraal gelegen op de hoek van de Albert I Promenade en de Visserskaai, rechtover het Klein Strand en het vernieuwde zeeheldenplein maar ook het weststaketsel. 

Het infopunt is vrij toegankelijk en beschikt over een volwaardige folderruimte en een bemande balie waar bezoekers terecht kunnen voor info of het maken van een boeking.  Het kantoor werkt enkel op de maritieme sector en vormt zo een aanvulling op het toerismekantoor van Toerisme Oostende.  Kom gerust langs en ontdek een waaier van maritiem gerelateerde activiteiten !

Naast de ruime openingsuren is deze website 24/7 toegankelijk voor het opvragen van informatie.

In samenwerking met :

Copyright 2020 Oostende Maritiem | Site by Valuency