Noordzeecruise naar het offshore windmolenpark - Oostende

Scheep in en bezoek het eerste Belgische windmolenpark op zee ! Gedurende de vaart dompelt een gids u onder van kustvaart en havensignalisatie, over diverse boeien en bakens, naar exploratie van mariene vogels en zeezoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Met als eindpunt het windmolenpark van C-Power op de Thorntonbank, zo’n 30km buiten de kustlijn.  De kapitein vaart langs de zuidelijke zijde van het park, waarbij u de diverse types funderingen te zien krijgt (betonnen monopiles en stalen jackets) maar ook het OHVS (het offshore hoog voltage transformatorstation, oftewel het stopcontact op zee).

U verkrijgt een deskundige uitleg van de Nederlandstalige gids aan boord inzake hernieuwbare windenergie op zee.  Tijdens de heen en terugreis zullen diverse werkschepen ons kruisen, zij brengen technici en materiaal naar de parken voor de bouw en het onderhoud. Bij goede zichtbaarheid zijn de andere operationele windmolenparken (Northwind, Belwind…) zichtbaar evenals de parken in opbouw.   U krijgt de mogelijkheid tot het maken van foto of filmopnames en verkrijgt na afloop een gans andere kijk op de Noordzee…. Een unieke ervaring !

Praktische informatie

€ 44,50/persoon - online reservatie - 55,00 Euro bij telefonische reservatie
Reservatie verplicht.
TIP : boek je plaatsen aan voordeeltarief op onze website. 

Locatie

Hendrik Baelskaai 36 (Visserijdok) 8400 Oostende

Openingsuren

Juli en augustus : woensdag en vrijdag : vertrek om 8u30 April, mei, juni, september : vaste vaardata : informeer u via onze website ! Afvaarten voor particulieren op vaste vaardagen in de periode april tem september. Groepen, scholen : het ganse jaar door op reservatie (private charters) Bedrijven en professionele groepen: het ganse jaar door, enkel op reservatie via sales@captainblue.be

Informatie & reservaties

Contacteer Captain Blue voor meer info of reservaties per telefoon op 059 70 62 94 per mail op info@captainblue.be

bezoek de website

Deel deze activiteit

In samenwerking met :

Copyright 2020 Oostende Maritiem | Site by Valuency